Makrobiotika Intézet

Sebestyén Szilvia vagyok, a Makrobiotika Intézet alapítója és vezetője.
A képen Michio Kushi professzor - a Kushi Institute alapítója - és Norino Kushi társaságában. 

Az én történetem

2004-ben alapítottam az Első Magyar Makrobiotika Intézetet, hogy mindenki számára hozzáférhető tudássá váljon a makrobiotika, a harmóniához, a természetes egészség eléréséhez és fenntartásához vezető út.

A makrobiotika ugyanis a rendellenességek étrendi és életmód okait szünteti meg, nem tüneteket kezel, hanem az egész szervezetre hatóan támogatja az egyensúly helyreállítását, ezért olyan népszerű világszerte. Követői sokféle betegséget fordítottak vissza, mint szív és érrendszeri betegségek, daganatok cukorbetegség, túlsúly, bőrproblémák, csont és ízületi rendellenességek, allergiák, emésztő- és szaporítószervi problémák stb.

Magam is a makrobiotika gyógyító ételeinek segítségével épültem fel súlyos betegségemből.

Amikor Mina Dobic makrobiotikus tanácsadóm összeállította a gyógyító étrendet, több dologgal kellett megküzdenem: hogyan tanulhatom meg jobban az alapokat, hogyan készítsem el az ételeimet, honnan szerezhetem be a természetes bio és a gyógyító alapanyagokat?

A tőle kapott angol anyag fordítása segített valamennyit, kevés volt azonban ahhoz, hogy jobban megismerjem a makrobiotika alapelveit, az élelmiszerek hatását a szervezetemre és sok egyéb elméleti alapismeretet és receptet. Nagyon hiányzott az ételek elkészítésének bemutatása és gyakorlása, hogy láthassam a színüket, érezhessem az illatukat, tapasztalhassam az ízüket, állagukat.

Gondot okozott a természetes bio alapanyagok hazai beszerzése is. Kezdetben sokszor éreztem magam egyedül és reményt vesztve, mint sok más a betegségére végleges megoldást kereső, folyamatosan tapasztaltam azonban az étrend pozitív eredményeit és kitartottam.

Teljes gyógyulásom után azért folytattam táplálkozási tanulmányokat a Kushi Intézetben és alapítottam meg a Makrobiotika Intézetet, hogy a módszer ne a külföldi sztárokat fiatalosan tartó kiváltság, valami távoli titok maradjon, hanem itthon is hozzáférhetővé váljon mindenki számára, bárki alaposabban megismerkedhessen vele.

Neked is sikerülni fog!

Te is élhetsz életerővel telve, kiegyensúlyozottan, optimális testsúllyal, tiszta bőrrel, kortalanul fiatalosan és aktívan makrobiotikus ételekkel!

Neked is lehetőséged van a szépülésre és az egészséged helyreállítására, amiben személyes konzultációval és egyénre szabott étrenddel segítek.

Meghívásra művelődési házakban, egészség napokon és egyéb rendezvényeken előadásokkal és főzőbemutatókkal, sokféle média megjelenéssel - nyomtatott és online sajtó, rádió és tv adások - csoportos főző tanfolyamokkal, tansegédletekkel, nyári bentlakásos kurzusokkal jobban megismerheted a módszer alapjait és megtanulhatod elkészíteni a makrobiotikus ételeket.

Bőséges magyar nyelvű szakirodalmat állítottunk össze, a megjelent 21 ismeretterjesztő és receptes könyvet és a természetes alapanyagokat is beszerezheted az Intézetünknél.  2014 nyarán jelent meg a Kossuth Kiadónál több mint 300 recepttel a „Makrobiotika az egészséges és harmonikus életért” című, átfogó, színesen illusztrált 22. könyv, az életüket egészségesen, harmonikusan és spirituálisan élni vágyók nélkülözhetetlen segítője.

Magán és céges rendezvényekre egyéni megállapodással rendelhetsz természetes ételeket. Ha hétköznap túl elfoglalt vagy a főzéshez, Budapesten szakszerűen összeállított, az évszakhoz igazított, változatos, 3 fogásos napi általános és gluténmentes vegán menüt és pástétomot is rendelhetsz.

Jó egészséget és harmóniát kívánok és szeretettel várom a te jelentkezésedet is.

Sebestyén Szilvia makrobiotikus táplálkozási tanácsadó

Makrobiotika a facebookon

Makrobiotikus hírek

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy értesülj programjainkról, újdonságainkról!